Остало 

10. март 2016. ОШ ''Душан Вукасовић Диоген'', Бечмен

 

ПРОЈЕКАТ – „Мрежа пријатеља инклузивног образовања“

 

У оквиру пројекта „Мрежа пријатеља инклузивног образовања“, које је покренула Фондација за отворено друштво, Србије у сарадњи са ЦИП – Центром за интерактивну прдагогију и Центром за образовне политике изведена је локална акција коју подржава Друштво учитеља Београда. Угледни час ''СВИ ЛАКО УЧИМО КРОЗ ОГЛЕДЕ'' одржан је 10. марта у ОШ ''Душан Вукасовић Диоген'' у Бечмену.У оквиру пројекта предвиђено је приказивање угледног часа и ОШ ''Кнегиња Милица'', ОШ ''Младост'', ОШ ''Влада Обрадовић Камени'' у Новом Беогреду и ОШ ''22. октобар'' у Сурчину.

 

Циљ акције је заступање права детета на квалитетно и праведно образовање кроз промоцију вредности друштвене и образовне инклузије. Уч е ници могу равноправно да учествују у огледима и да кроз заједничке активности изграде приснији однос.

 

На овај начин планирамо да укључимо што већи број просветних радника, како би кроз наведене активности, сами могли да укључе што већи број ученика различитих когнитивних, моторичких, интелектуалних и способности социјализацијe ради развијања њихове заједничке комуникације, рада дружења, помоћи, учењу и самопотврђивања у вршњачкој групи презентацијом резултата.

 

Бојана Чернош

 

 

 

Постани члан

 


Савез учитеља Републике Србије Mali Dunav EDUSoft